HTML

ZIZILEND

ZIZILEND 2.0 mert szentéletűsködni tudni kell Tel Aviv-ban is

Friss topikok

Címkék

AKCIÓS FODRÁSZAT

2013.01.27. 21:51 Zizilend

A választások előéjszakáján Izrael bulilázban ég és a Hadassa College falán Bibi, Cipi és Selli fényfestett animációban folytatnak magasröptű eszmecserét amiből néha elkapok egy mondatot, elragozom, rádöbbentenek a többiek, hogy félreértettem és folytatom tovább a bámészkodást. Hopp, akad meg a szemem egy sarki üzleten, egy fodrászat, ami az ünnepre (gy.k.: másnapi választásra ami egyben munkaszüneti nap) való tekintettel engedett az áraiból, csak bejelentkezés alapján. Na jó, nem várom meg Nórit míg Tel Aviv-ban levágjuk egymás haját, mert ezt a cuki csajprogramot nem tudjuk összehozni úgyse. Elő az okosteló, megvan a számuk, kicsöng, bugóhangú halló halló, hallom a zenét a telefonban, ami élőben is ömlik a szalonból, mondom bejelentkezem, azt búgja gyere, hopp itt is vagyok ragyogok.

Aztán tovább búg már élőben ez a hatalmas ember aki nagy valószínűség szerint a főnök. Pufók gyermekalakján hatalmas cicanaci és garbós ujjatlan, minden feszül és csillog, hatalmasságában vállig alapozott habtestével barokk puttókent repked a szalonban. Leültet egy tükör elé és a kezembe nyom egy Red Bull vodkát. Jájj, este tíz van, mi lesz velem? Holnap isi! Félelemmel vegyes izgalomban várom a sorsom. A hajam kiszáradt, összegubancolódik, törik a vége, de igen hosszú, meg sose volt ilyen zuhatag és erre őrült büszke vagyok, szeretem a zsidó hajamat, a nő haja a koronája és most végre hosszú, végülis ezért éltem mostanáig.

- morfondírozom, miközben rohan az időő és feltűnik, hogy ebben a fodrászatban senki nem figyel arra amit csinál. Ja, mindenki be van. A csillámló puttó egy anorexiás csaj haját copfokba gumizza majd újságpapírt gyúr a kiscsaj csontos teste köré, néhol a haját a papírra ragasztja celluxszal. Műgondos körültekintéssel rémnek öltözteti, majd kiküldi a szegény anorexiást az utcára, reklámozd a szalont fattya! Aztán tovább ragyog a puttó és bemutatja Orent aki majd levágja a hajamat. Oren cigizik az utcán, szív alakú füstkarikát fúj nekem integetve, az ablakon keresztül ismerkedünk. Végülis mindegy, hogy kire bízom gyönyörű fürtjeimet, úgyis megnőnek újra. A puttó elküld a hajmosóba.

A mosósrác rángatja a fejemet, extra-erős ujjai a koponyámig hatolnak és mindeközben szépeket búg a fülembe. Ellentmondásos egy hajmosás.

Visszaülök a tükörhöz és figyelek tovább. Oren közben elkezdte egy méteres hajú csaj haját festeni. Foggal tépi az alufóliát. A puttó meg egy hajvágásba kezdett, de közben egy öregebb anorexiással dumizik. A banya arcán talán összesen a füle nem volt kés alatt, a lakkbakancsa sarka minimum 18 centi. Szárad a hajam, a szembetükörben Oren szája tele alufóliával, jájj, hazamegyek inkább.

Aztán egyszer csak hopp, máris kezdi vágni a hajam és kérem, hogy tényleg csak két centit vágjon, különben gyémántujjú Tiborral gyűlik meg a baja, ki fodrászok fodrásza, hajkoronám egyetlen kezelője, szabó szemű, sebész kezű felügyelője és hamar iderepítem a Desiree szalonból az angyalföldi eltépéről! De Oren rendületlenül rövidít, hát próbálok vele beszélgetni közben, hátha ettől a hajamra néz majd a kaszabolás közben s nem az illuminált hajmosó és szárító srácokra, akik körülötte állnak és isszák a szavait. Nekik duruzsol, ahelyett, hogy mint Tibor, elsziporkázná a gyerekecskéi cseperedését és kikérdezne az én kalandos életemről, minden mozzanatot pontosan jegyezve, sokat nevetve. Nézem a földön sorakozó tincseimet, mondom Oren, ez minimum tíííz centi! Á dehogy, kettő csak! Na jó, mondom úgyis gubancolódott. Oren el, a száritósrác minden tehetségét beleadva megdolgozik az egyenesre lappantáson, bekencézi tövig, kérek egy tükröt, hogy hátulról is megtekintsem, és tényleg, a hajam rövid, egyenes. Jájj miért kellett nekem akciós fodrászatba jönnöm?

Másnap este uszi után nem bajlódom a szárítással, vizes hajjal megyek aludni. Reggel, mintha most léptem volna ki Tibortól a napfényes Véső utcára. Oren olyan tökéletesen alkotta meg a frizurámat az élvezethajhász fodrászati őrület közben, mintha legalábbis egy Izrael népszerűsítő reklámba küldene szabrénak (gy.k.: izraeli bennszülöttnek). Nem vágott a hullám közepébe, rendesen kunkorodnak a tincsek, könnyű és friss a korona, mondom, imádom ezt a országot.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zizilend.blog.hu/api/trackback/id/tr215047204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sofffi 2014.06.24. 13:51:39

Szia!

Én is jártam Tiborhoz régen, nem tudod véletlenül, hogy még mindig ott dolgozik a Párkányban?

Köszi!

Zizilend 2014.11.15. 11:48:28

Bocs, hogy csak most valaszolok, igen Tibor meg mindig ugyanott van a Desiree fodraszatban, ha akarod, elkuldom a szamat.
süti beállítások módosítása