HTML

ZIZILEND

ZIZILEND 2.0 mert szentéletűsködni tudni kell Tel Aviv-ban is

Friss topikok

Címkék

ZIZILEND VÁLASZT

2013.01.22. 06:32 Zizilend

Éjszaka az országban nem sokan aludtak. Vagy a választás előtti utcabálok, vagy álmatlanság miatt. Szerintem legalábbis. Reggel több levelet találtam a postaládámban mint máskor, és mind új állampolgár barátoktól jött, gyötör az álmatlanság, mondd már meg kire szavazzak! Az emberek körülöttem dilemmáznak, hezitálnak. Középen álló Cipi? Jobbos Bibi, a mostani miniszterelnök, aki az országot és a Likkud Israel Beitenu formációt vezeti? A nagyon népszerű Lapid fiú, Yair, aki az ortodoxok békés ingyenélését igyekszik megszüntetni? Vagy az ultra-ortik, akik pont ennek az ellenkezőjét akarják? A szefárdi párt, a Sász-féle Arie Deriék, akik jobboldaliak? Vagy a Merec, akik ultra libsik és a palesztinokkal tárgyalnának az egész éjt nappallá téve? Vagy a Shelly Jachimovich-féle baloldal? A vallásos telepesek-féle Naftali Benett? A nem széles látókörű arab pártok, vagy a libsi arab párt? Egyáltalán, legyen arab párt a Knesszetben? Vagy elég ha a zizi pártok arab képviselői kapnak képviselőséget? Jájj, mégis kire szavazzak? Mondjuk tényleg nehéz, mert van még huszon-harmincegynéhány lehetőség, de egy nappal a választások előtt ezek itten nem tudják, hogy milyen pártok vannak egyáltalán, és ki mit akar. Jó esetben bemennek a fülkébe, feldobnak egy pénzt, aztán aviszonlátásra. Van aki ezt nevezi demokráciának, van aki a demokrácia összeomlásának.

Ez a kis zizi országocska úgyis Bibit választja, és Ofra, az izraeli biológuslány, aki civilben halk demokrata, fogja a fejét, hogy a munkatársa konkrétan a szélsőbal és a szélsőjobb közül nem tud választani és ennek okát a történelem-oktatás teljes káoszában látja. Mintha otthon lennék. Általában új bevándorlókat ismerek, akik tétovázva ugyan, de már vagy regisztráltak, vagy nem, de nem baj, mert még a helyszínen is megtehetik, az iskolákban és ugyanolyan helyeken, mint otthon, szóval vagy eddig tétováztak, vagy még most is tétováznak és a nap folyamán valamikor majd a jóképűre, a karizmatikusra, az idealistára, a bátor harcosra, a hű követőre, a liberálisra, az álmodozóra, a katonára szavaznak, ha most kora hajnalban nem is döntötték el még.

Tőlem jöhet Bibi, de demokraták, menjetek szavazni és juttassatok több baloldalit a Knesszetbe!

Kellemes választást kedves állampolgárok és jó munkaszüneti napot, már akinek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zizilend.blog.hu/api/trackback/id/tr555033726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása