HTML

ZIZILEND

ZIZILEND 2.0 mert szentéletűsködni tudni kell Tel Aviv-ban is

Friss topikok

Címkék

ÉLJEN A SZABADSÁG, ÉLJEN A HAZA!

2013.01.11. 11:16 Zizilend

Van pár csaj az isiben, aki kipában jár. Főleg Naomi és Andrea. Naomi cukin hangos feminista, Andrea szellemes humorú, érzelmes blogger. A feministák, az unortodoxok, az ortodox családban nevelkedett lázadók, a zsidóságukról azelőtt nem tudó liberálisok, nem feltétlenül leszbikusok. A Siratófalnál van minden hónap első napján női minjen, ahol a nők táleszben tolják. (gy.k.: A minjen a közös imához előírt tíz FÉRFI. A Siratófalnál a női rész igen kicsike, a férfiaké majdnem az egész Fal mert előírás szerint nekik kell csak ott imádkozniuk. A nők csak a reform és egyéb progresszív közösségekben viselnek táleszt, imasálat és kipát, kapedlit is hordanak néhányan, mert szeretik az egyenlőséget és hirdetik.)

Szóval amikor ilyen női megmozdulás van a Falnál, akkor párukat rendőrök visznek el és olyankor botrány van. Hó elején voltak ott ezek a csajok, meg pár másik iskolatársam, megúszták, felkerültek a New York Times címlapjára. Aztán tegnap, hóban szép Jeruzsálem alapon, elmentek a Falhoz és Andrea beslisszolt a férfi szekcióba. Ezt könnyedén le is írta a blogjára.

Aztán amikor Yisrael komámnak meséltem iskolatársaink kalandját, ő azt kérte, hadd mondjon erre valami nagy disznóságot, és én elhittem, hogy valami nagy disznóságot fog mondani, mert végülis ő egy konzerv srác, de aztán ezt mondta: Naomi biztosan nyüszít most, hogy nem neki sikerült beslisszolnia a férfiszekcióba. Hahaha.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zizilend.blog.hu/api/trackback/id/tr945011917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Maracska 2013.01.11. 22:10:41

Óriási!
Minden Middle East-ről szóló hír a NYTimes-ban ilyen és ehhez hasonló legyen.
süti beállítások módosítása