HTML

ZIZILEND

ZIZILEND 2.0 mert szentéletűsködni tudni kell Tel Aviv-ban is

Friss topikok

Címkék

LEGKEDVESEBB KERESZTÉNYEMNEK

2012.12.02. 23:41 Zizilend

Drága Egyetlen Legrégibb Barátném!

Azt mondod, hátat fordítasz a karácsonynak és nem tartasz idén adventet?

Drágám, a te karácsonyod nem lehet politika!

Azt mondod, ahol a szabad vallásgyakorlás zsidózással, a T. Házban számlálási, listázási javaslattal, demonstrációval jár együtt, ott erkölcsi okokból összeegyeztethetetlennek tartod a keresztény vallás gyakorlását is, ezzel együtt az első gyertya meggyújtását az adventi koszorún?

Drágám, menten odamegyek és megrázlak! Tudom, hogy most durcáskodsz és olyan arcot vágsz, mint amit Apu fényképezett rólad az úttörőavatásunkon. Dühöngj, de kérlek ne szomorodj el attól, ami otthon történik! Amit a Gyöngyösi mondott, az veszélyesnek hangzik, és még veszélyesebbnek az, hogy nem reagált rá azonnal senki, de kérlek ne ijedj meg, ez a buta politika, ami egy rossz mese.

Te tanítottad nekem, hogy a mai, az első gyertya a hitet jelenti, azt hogy az Öreg először Ádámnak és Évának adta a hitet. Te nem veszítheted el a hited, mert azon olyan szilárdan állsz, mint az ezer könyved a polcodon, meg az enyémen a dedikált példányaid.

Aki azt hiszi, hogy zsidózni a T. Házban politika és nem buta politika, az a Gyöngyösi. A szar ember. Most azt kérdeznéd, ha a Klub Teraszunkon ülnénk, hogy akkor miért a szar ember ül a T. Házban. És én jó zsidó módjára kérdéssel válaszolnék, a limonádét és minden egyebet a kempingasztalra csapva, hogy azonmód minden végtagomat gesztikulációra használjam: Szerinted a szar emberek 2010-es szavazói ma is ezt a T. Házat szavaznák meg? Te hátradobnád a vörös tincseidet és azt válaszolnád: Szeretném azt hinni, hogy nem.

Gyújts meg azt a gyertyát ma, a te hited az enyém is!

A második gyertyát a reményért szoktad gyújtani, mert a remény a zsidó népet jelenti, akiknek megígérte az Öreg, hogy közülük kerül ki a megváltó. Te mindig átjössz hanuka gyertyát gyújtani, én meg megyek veled a karácsonyi szentmisére. Ez így volt és így is marad. Jövő héten skype-on gyújtunk gyertyát. Te az adventit Budapesten, én a hanukait Jeruzsálemben. Ez a mi keresztény-zsidó reményünk.

A T. Ház ma azt reméli, hogy mivel a vidéket már megvette a cigány gyűlölettel, most jöhet a főváros a zsidózással. De hát drágám, megvették már a vidéket? Nem azt olvastuk, hogy kevés százalékuk van? A főváros pedig az az ötvenezer ember, akik ma a Parlament előtt tüntetettek ellene!

Jövő vasárnap is gyújtsd meg a második adventi gyertyát, a te reményed az én reményem.

A harmadik gyertyáról Keresztelő Szent Jánost szoktad emlegetni, aki a szeretetet hirdette.

Kérlek szépen, ma a boltban egy nyanya a hátamra rakta a testét, amikor már a szalagon volt a bevásárlásom, és mivel itt Zizilendben kis kivétellel mindenki és nem csak a nyanyák udvariatlanok, én udvariasan megkérdeztem tőle, hogy szeretne-e előttem fizetni. Ő csak mondta, hogy nem, és amíg mondta, már dobta is a kiló kenyerét az újhagymáim elé, vette elő a húszasát és én szájtátva bámultam, de szerettem, mert idős nyanya volt és elképzeltem, hogy most csak ugyanolyan élelmes, mint ami miatt él még.

Gyújtsd meg a harmadik gyertyát, az én szeretetem a tiéd is!

A negyedik gyertyát az örömért gyújtod. Megszületik a kis Jézus, a Szűz Mária meg boldog.

A zsidóság mindig üldözött nép volt. Ez a mi keresztünk. De öniróniával, valami mélyről jövő humorral, mindig kilábalunk a legnagyobb mocsárból is. Erről szól hanuka is, meg egy sor zsidó ünnep. El akartak pusztítani bennünket, mi nem hagytuk, győzedelmeskedtünk. Ez mindig így volt és így is marad. Reagálni kell a támadásokra és tökmindegy hogyan. Tudod mit?  Gyárts mémet, vagy rajzfilmet a Gyöngyösiről a szarkasztikus humoroddal, ezzel nagy örömet szereznél magadnak és másoknak is. Ja, és szerintem a komoly hiteddel, a magabiztos reményeddel és a soha el nem fogyó szereteteddel valahol fogsz majd örülni a karácsonynak!

Gyújtsd meg a negyedik adventi gyertyát is, a te örömöd az enyém is!

Boldog adventet kívánok neked, tépd le az alaptörvényezett nemzetmegtartó keresztény bélyeget!

Nyáron együtt ünnepeljük a demokráciát a Klub Teraszon!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zizilend.blog.hu/api/trackback/id/tr644943756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bazsamari 2012.12.03. 16:54:48

Nagyon jó írás, elgondolkodtató, megható!

pokesz70 2012.12.06. 21:23:47

Kedves Zizi! Nagyon tetszik az írás és őszintén egyetértek azzal, hogy a politika nem állhat barátok közé, még akkor sem, ha két barát barátságból engedi be a közös világukba a politikát. Van azonban valami, amiről szerintem egy kicsit túl nagyvonalúan beszélsz: az, hogy a politika csak a politikusok dolga lenne, a buta politika csak egy rossz mese. Azt írod: "El akartak pusztítani bennünket, mi nem hagytuk, győzedelmeskedtünk." Ez nem igaz. Magatokra voltatok hagyva, ezért pusztultatok el majdnem és csak azért nem pusztultatok el teljesen, mert a világ felébredt bűnös álmából és megakadályozta, hogy Gyöngyösi elődei bevégezzék, amit elterveztek. Éppen ezért fontos, hogy MINDENKI már most éberen, a nagyvonalúságot megnemengedően viselkedjék, emelje fel hangját és cselekedjen az ellen, ami történik. Mert megint történik. A holokauszt sem Aushwitzban kezdődött. Már sokkal korábban meg lehetett volna, meg kellett volna akadályozni. Akkor, amikor Berlinben, Varsóban, Budapesten legelőször felmerült valakiben az a gusztustalan gondolat, hogy listákat kéne készíteni. Nem vagyok zsidó, sem keresztény, az adventi gyertya nálunk tradíció, nem hitvallás. Szeretném, ha a világosságnak, a fénynek, az éberségnek lenne a szimbóluma. Mert azokra most igenis nagy szükség van.

Zizilend 2012.12.06. 23:41:13

kosz Somfa es Frajti :D
Pokesz70: a szabad vallasgyakorlast veli kepmutatonak a kereszteny baratnom. nem all a baratsagunk koze a politika... a holokauszt nem valasz az antiszemitizmusra. az antiszemitizmus nem a zsidok ellen iranyul, hanem a demokracia ellen. a demokraciaert harcolni kell. mint ahogyan te is teszed. fontos komment-ero vagy, tartsd meg az ebersegedet, olvass, irj figyelmesen :D
süti beállítások módosítása