HTML

ZIZILEND

ZIZILEND 2.0 mert szentéletűsködni tudni kell Tel Aviv-ban is

Friss topikok

Címkék

MEGNYÍLT A 26. JERUZSÁLEMI NEMZETKÖZI KÖNYVVÁSÁR

2013.02.10. 23:13 Zizilend

A Binyane Hauma kongresszusi központban ugyanúgy padlószőnyeg van, mint a budapestiben a Novotel mellett. A megnyitó közönsége ugyanolyan mint egy bibó rendezvényen otthon, értelmes bibó arcok, sok szemüveg, nagy orrok, nagy hajak, talán csak a hostessek mások, mert nekik is értelmes bibó arcuk van. És a biztonságiak ha lehet egyel jobb pasik mint otthon, bár a Müller Ferkó nagyon jó pasi.
A rendezvény Shimon Perez, Izrael Állam elnökének bevonulásával kezdődik, aki velem fog először kezet, mivel pont a vonulása elején állok. Hát megveszek az boldogságtól és Pocakot hallom valahol belül, az ilyen történeteim azonnali értőjét és élcelőjét, meg anyukámat, aki addig kergetett az asztal körül, Tudsz te, ha akarsz!!!, hogy sok államelnökkel foghattam kezet és tolmácsolhattam nekik vagy feleségeiknek.
Shimon Pereznek finom keze van, Árpi bácsié ilyen, hideg és meleg egyben. Minden tiszteletem abban az örömkönnycseppben volt, amit a kamerák előtt töröltem el a szemüvegem alól.
Ezúton kívánok boldog 91. születésnapot Göncz Árpádnak!
A Jeruzsálem díjat idén Antonio Munoz Molina kapja aki a beszéde elején megmondja a meglepő tutit, miszerint az irodalom lényege nem a tartalom. Az irodalom olyan, mint a flamenco. Elveszik a tömegben mint a politikusok. ... Apu-anyu olvas a kislámpánál és a gyerek a mesével együtt beleolvad az álomba. Sok mindenről beszél Molina a végtelenített beszédében, az Anne Frank házról Amszterdamban, ahol tavaly a feleségével járt. Elszomorodott és zavarta, hogy turistalátványosság lett a múzeum, a padlásszoba, ahol Anne bújkált, és egyben örült, hogy ő is turistáskodhatott ott. Mert szegényebb lenne nélküle. Aztán elmondja, hogy a Spinoza kéziratát is megtalálta Amszterdamban, egyet az eretneknek tartott portugál nyelvű írások közül.Szabad folyamot enged a gondolatainak ebben a beszédben, Noemie barátnőm meg beleolvad ebbe a fantáziába, odavan ezért a cuki Molina bácsiért. 
A magyar stand megnyitóján vidám a hangulat, az első beszélgetésre nem jutunk el, lekötnek a könyvek, meg egy csomó más dolog.
Ez a 26. Könyvvásár Jeruzsálemben, a magyar stand igen erős, a legmenőbb rajzművésznő Boris Juli Terka könyve, amit Hohol Ancsa írt, Spiró sok kötete és Verő Bán Lindától az elmaradhatatlan Zsidongó sorozat mellett vagy 500 könyv, fantasztikus a felhozatal és ez még csak az első nap volt.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zizilend.blog.hu/api/trackback/id/tr65073504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása