HTML

ZIZILEND

ZIZILEND 2.0 mert szentéletűsködni tudni kell Tel Aviv-ban is

Friss topikok

Címkék

MACSKAPARA

2012.09.03. 15:37 Zizilend

A jeruzsálemi macskák nem szépek. Szerintem egy macska sem szép. Általában nem bírom az állatokat, de a macskáktól olyan parám van, hogy az arcom felé ugranak és kimarják a szememet. Félek tőlük, egyszerűen ez a helyzet. Sikítani tudok, ha elmegy mellettem egy közülük. Nem vagyok annyira kész, mint Hajnalka a galamboktól, de csak azért, mert ő jobban kimutatja az érzelmeit. A para ugyanaz. Hajni belemar bárki karjába akit elér, ha galambot lát. Én sikítok és elszaladok.

Itt Jeruzsálemben nem használ a dobbantás, amitől a budapesti utcamacskák elszaladnak. Itt sétálnak tovább, vagy egyszerűen csak állnak maguknak bármiféle ijesztgetés után is. Ezért képes vagyok a legforgalmasabb utcákban is az úttesten menni, hogy a szemeteseken tanyázó macskák nehogy rám ugorjanak. Nem mintha láttam volna egy macskát is emberre ugrani.

Általában megijednek a hirtelen ugró macskáktól a velem haladók, de ez lehet, hogy miattam van. Az például vicces, hogy hosszú ideig cipelek a kezemben szemeteket, mert nem merem megközelíteni a kukákat. A vicces srácok durván dobnak a kukákba szemetet, ha kíváncsiak, hogy hány macska fog kiugrani belőle.

A lakásokban is sok a macska. Több macskát tartanak általában itt a jó jeruzsálemiek, vagy az ideköltözöttek. Ezek nem olyan macskák, mint amilyeneket elzárnak a macskás barátaim Pesten, ha meglátogatom őket ritkán. Ezek a macskák állandó mozgásban vannak és sose öregednek meg. A Zöldi Gergőnek volt egy egész jó macskája, aki csak ült az olvasólámpa fényének melegében és nem kellett elzárni, ha látogattam, de ez a jó macska már meghalt.

Jeruzsálem macskák szempontjából nem az én városom. Van egy olyan pletyka, hogy sok volt a patkány és Ciprusról áttelepítettek macskákat, hogy falják fel őket. Erről még nem láttam bizonyítékot, de ez nem baj. A Közel-Keleten meg keleten általában mindenhol sok az utcaállat. Indiába, a fejre ugráló majmok miatt nem megyek. Elvagyok ezzel a parával itt a béke városában, ha fel is megy miattuk a vérnyomásom most is amikor ezt írom.

Szégyellem, de a kismacskás PPT forwardokat megnézés nélkül törlöm.

Viszont az egyik kedvenc számom címe magyarul macskaszem, csehül pedig fényvisszaverő üvegecske.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://zizilend.blog.hu/api/trackback/id/tr224749452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Budus 2012.09.13. 14:16:06

szia évieke drága!!!! most sikerült csak olvasnom a blogot és ngyon tetszik? Mi lett a mesés albérlettel? Ha olyan a macskaparád, mint az én csótányparám, akkor nem is tudom elképzelni, hogy tudsz még ott lenni. És nem is tudtam, hogy te is ismerted zöldi macskáját, bizony az egy rendes állat volt. No tessék megírni, hogy milyen az albérlet és kikkel barátkozol?
sok sok puszi

.Frajti 2012.10.04. 20:39:03

Végre eljutottam ide, és lám, végre egy lélektárs macskaügyben, végre valaki megért.
süti beállítások módosítása