HTML

ZIZILEND

ZIZILEND 2.0 mert szentéletűsködni tudni kell Tel Aviv-ban is

Friss topikok

Címkék

EZ NEM HADITUDÓSÍTÁS!

2012.11.16. 23:29 Zizilend

Jövök ki az usziból, látom, szemben áll egy rendőrautó. Na mondom, megkérdezem a zsernyákot, mit tegyek, ha itt is lesz sziréna. Mivel tanuló vagyok és nincs háborús tapasztalatom, feltételezem, hogy a zsernyák majd megmondja a tutit. Nem érti mit beszélek, mondom neki angolul, azt se érti, arra sétál egy pasas, felajánlja, hogy fordít, de meg se várja a kérdést, már válaszol, hogy Jeruzsálemben nem lesz sziréna, mert az arabok nem fogják a saját szent helyeiket lőni. Na ezt nem hiszem el (erről már írtam talán augusztusban Irán miatt is), mondom nekik, mondják meg mit tegyek, semmit, mondják ők, mondom ezek tök zizik, felpattanok a bicómra s elviharzok.

Az uszoda konkrétan egy percre van az otthonomtól, szóval kábé fél perce bicózok, nézem az egy zacskót cipelő embereket az utcán, ahogy mennek zsinikbe, vacsorákra, kicsit megnyugszom ettől a békés látványtól az előbbi zizi beszélgetés után, amikor megszólal a sziréna. Azt hiszem először, hogy a sábesz kezdetét jelző sziréna az, merthogy épp 4.40 van és mostanában kell bejönnie a szombatnak, Iszrael komám már esemesezett, hogy indul a zsinibe.

A hátam mögé nézek, valahogy onnan hallom, de nem látok semmi különöset, az emberek ugyanúgy sétálnak, ahogy eddig, visszanézek az útra, jobbra egy kertkaput éppen nyitó és egyben csukó ember riadtan húz a ház felé egy gyereket meg egy babakocsit, közben kiabál, de nem hallom, csak a szirénát. A Sereghy barátnőm azt mondta délután, ne a vallásosokat nézzem, ha megszólal a sziréna, de nincsenek itt mások, csak fekete kipások, akik nyugodtan sétálnak. A sziréna robottá alakít, egy tized másodperc alatt hazatekerek, beállítom a bicót a földszintre, nem lakatolok, rohanok fel a másodikra, azt mondták a középső emelet lépcsőfordulójába kell menni, ha nincs óvóhely, közben kicsapja az ajtaját egy néni, ő is fut velem, megérkezünk a lépcsőfordulóba, de ott ablak van, lefutunk a földszinti fordulóba és leülünk a lábtörlőkre. Hangosan szól a rádió az egyik lakásból, ők nem jöttek ki. Jajj mondom, lehet, hogy a mi rádiónkat halljuk. A nénivel várjuk a sziréna végét, aztán egy nagyon távoli bummot hallunk, aztán még tíz percet kivárunk, ahogyan ő hallotta az instrukciókat a hírekben, aztán feljön hozzánk rádiózni, nagyon aranyos néni, megfordul a fejemben a Szabad Európa, nyitom a szántógépet, mondom bocs Néni, hogy bekapcsolom, de meg kell nézni a híreket. A Hamasz a szombat bejövetelére időzítette a támadást... ...aztán egy palesztin falu közelébe esett a rakéta. Az aranyos néni hív, menjek hozzájuk vacsizni, mondom el kell mennem zsinibe, megbeszéltem már. 

Még szerencse, hogy temérdeknyi alkohol halmozódott fel a lakásban, zsini után szépen leisszuk magunkat és a vacsorán már tudunk röhögni Iszráel komámmal, akinek áldom és imák ezreibe foglalom a nevét.

Olvassátok Kispasztit meg a Halmost, ők a haditudósítók!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://zizilend.blog.hu/api/trackback/id/tr484910950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása